Savaitės vinis

Nenusigąsk ir nenusimink! Nes su tavim bus Viešpats, tavo Dievas, kur tik eisi. [Joz 1,9]

Kai užpuola išbandymai // Ch.Stanley

Kai atrodo, kad gyvenimo problemos mus skandina, mums reikia, kad šalia būtų kažkas, kas keliautų kartu ir padėtų žvelgti į mūsų sunkumus mūsų nepriklausomo, suverenaus Dievo akimis. Juozapas buvo toks žmogus.
Nors jis gyveno prieš tūkstančius metų, jo istorija tebekalba mums, nuostabiai atskleisdama mums Viešpaties tikslus.
Juozapas patyrė įvairiausių išbandymų - neapykantą, atstūmimą bei išdavystę iš brolių pusės; namų, šeimos ir laisvės netekimą; neteisingą apkaltinimą ir įkalinimą bei vienatvę ir nusivylimą, kai buvo pamirštas. Jo gyvenimas buvo eilė sunkių ir neteisingų situacijų, bet Rašte nerandame jokio įrašo, kad Juozapas būtų jautęs kartėlį ir kerštą, kaip atsaką į visas šias apllinkybes.
Nors žvelgiant iš išorės, atrodė tarsi Dievas būtų apleidęs šį jauną vyruką, veikdamas viduje Jis darė nuostabų darbą Juozapo širdyje. Viešpats turėjo jam didelių planų ir Jis žinojo, kad šie išbandymai bus pati geriausia priemonė paruošti savo tarną darbui, kuris jo laukė.
Kai į kiekvieną situaciją Juozapas atsakydavo tikėjimu Dievu ir uolumu, atliekant visus jam skirtus darbus, vienas faktas tapo akivaizdus visiems, kurie jį pažinojo: Viešpats buvo su Juozapu (Pradžios 41:38-39).
Mums reikia prisiminti tai, kai mums tenka eiti per sunkius gyvenimo laikotarpius. Viešpats yra su mumis net kai mūsų aplinkybės mums rėkia, kad Jis mus apleido. Mes galime turėti mažai įtakos tiems sunkumams, su kuriais susiduriame, bet kiekvienas iš mūsų turime laisvę rinktis, kaip į juos reaguosime. Juozapas mus kviečia iš senų praeities laikų, ragindamas pasitikėti Dievu.

parengta pagal www.crosswalk.com "In Touch with Dr. Charles Stanley"

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Aciu uz labai gera pavyzdi,
Juozapo gyvenimas mane ikviepia, jis toks realisitiskas ir konkretus.....

Idomu, kad praejusia savaite sia tema masciau ir sekmadieni butent sia tema kalbejau Salcininku baznycioje per diakono palaiminima
Rimantas