Savaitės vinis

Nenusigąsk ir nenusimink! Nes su tavim bus Viešpats, tavo Dievas, kur tik eisi. [Joz 1,9]

Ir aš ten buvau...

Pagalvojau, kad gal jau būtų pats laikas pasidalinti įspūdžiais iš pastarojo mėnesio su trupučiu įvykių. Galbūt kas nors iš mūsiškių dar pridės;)
Pirmiausia, mano (Kristinos) kelionė į Olandiją, kur Hagoje vyko seminaras apie šlovinimą "Reach the nation, be a worshiper", skirtas jaunimui, jaunimo pastoriams. Seminarą vedė Hillsong United komanda, teisingiau dalį jo vedė Hillsong Australia bažnyčios jaunimo pastorius Phil Dooley, o likusi dalis buvo skirta patirties pasidalijimui, kur Hillsong United šlovinimo komandos nariai atsakinėjo į klausimus ir dalinosi savo įžvalgomis apie tarnystę Viešpaties šlovei ir darymą to, kas mums pavesta - eiti į pasaulį, skelbti evangeliją ir daryti žones Kristaus mokiniais. Phil'as kalbėjo apie prasiveržimą, lūžį mūsų gyvenime su Kristumi ("angl. breakthrough). Buvo išties nuostabu, stipru. Visas seminaras buvo vienas didelis pastiprinimas nebijoti gyventi tikėjimu ir būti Dievo įrankiais šiame pasaulyje. Čia galite rasti šiek tiek nuotraukų iš mano apsilankymo Hagoje ir vaizdelių iš Amsterdamo => nuotraukos ;)
Antras nerealus įvykis buvo mano ir Linos dalyvavimas konferencijoje Osle. Iš viso šioje konferencijoje dalyvavo apie 10 Lietuvos tikinčiųjų. Su Lina buvo išties palaimintos labai įvairiais būdais: gyvenamąja vieta (šeimininkai mums paliko savo butą visai šalia centro...), oru (buvo tiesiog gražu ir giedra:)), veikla ir patirtimi (atsakymai (bent jau man), evangelizacijos gatvėse patirtis su Jesus Revolution, pokalbiai apie Dievą su paprastais žmonėmis, netikinčiais ir tikinčiais, ir pan.), naujais draugais ir pažįstamais, Dievo prisilietimu, priminimais, koncertais:) Buvo galimybė mums sudalyvauti Hillsong United koncerte, kuris buvo konferencijos dalis. Man asmeniškai patiko ir kiti, kuriuose dalyvavom, t.y. UNGFILA su Jesus Revolution ir Gospel chorų vakaras. Nuotraukas tikiuosi dar įdėsiu:) Pamokslavo daug ir gerų pamokslininkų, tačiau man labiausiai įstrigo Bonnkes ir Phil Dooley pamokslai. Iš esmės juos abu sieja mintis ir raginimas drąsiai tarnauti Viešpačiui, gyventi Jo Dvasia. Taigi, vėl pastirpinimas:)) Nuostabu priklausyti Kristaus Bažnyčiai, kurioje stipresnieji pamaitina silpnuosius:))
O apie tai, kaip dalyvavimas šiuose dviejuose renginiuose paveikė mane asmeniškai galite pasiskaityti čia
Sekantis renginys, nuvykimą į kurį Viešpats vėl gausiai palaimino - Hillsong Australia bažnyčios šlovinimo grupės koncertas ir pamokslas Taline (Estija) spalio 13 d. Šis renginys buvo konferencijos GRACE, kuri vyko spalio 11-13 d. dalis. Renginys vyko Kalev sporto salėje ir į jį susirinko apie 1000 - 1500 žmonių iš įvairių Europos kampelių. Žinoma, daugiausia, buvo iš Estijos:), bet matėm, kad chebros atvyko ir iš Olandijos, Suomijos, Latvijos, savais keliais atvyko ir kitos lietuvių grupės. Aš pati vykau su jungtine komanda iš Laisvųjų krikščionių, "Vynuogyno" ir kažkurios baptistų bažnyčių. buvo tikrai fun. Pats renginys buvo labai palaimintas: nuostabios (žinomos ir nežinomos man) giesmės, stiprus pamokslas apie Bažnyčios vienybę ir jos vienybės jėgą pasaulyje (pamokslavo Ian Fisher, kuris su žmona grojo šlovinime, o šiaip yra buvęs narkomanas), kuriame tiek daug visokio marazmo. Vėlgi, tai buvo raginimas judėti į priekį, aukoti save, kaip kad Kristus aukojo, dėl kitų, kad jie išgirstų Gerąją naujieną, kad matytų Dievo darbus mūsų gyvenime ir pan. Nakvynę mums suteikė bažnyčia "Tiesa Jėzuje" (labai jiems dėkojame už tai). Sekmadienį teko laimė sudalyvauti jų rytiniame tarnavime, kuriame buvome pastatyti ir parodyti visai bendruomenei (apie 200-300 žmonių) kaip svečiai:)) Stiprus šlovinimas, geras pamokslas apie meilę ir davimą ir ilga kelionė namo... Nuotraukos bus čia...
Tai vat, renginukai baigėsi, laikas kibti į darbus čia Lietuvoje ;) Mes ir toliau gilinamės į Dievo žodį ir ieškome Jo valios kiekvieną dieną, o penktadieniais susirenkam pabendrauti, kaip mums sekasi ;) Kviečiame prisijungti penktadieniais 18 val. Krivūlės 12a (II aukštas, "Klasė")!
Kristina

Komentarų nėra: